Dezbatere elevi (II)
|
02 Apr 2011, 22:08
|||
|
|||
(02 Apr 2011, 21:37)Tora Chang Wrote: La intrebarea : "Care este casa cea mai buna?" , am un singur raspuns: NU EXISTA. Fiecare casa este la fel de buna.Nu conteaza sa zicem ca Cercetasii au castigat "n" meciuri de vajthat, sau ca viperinii au "m" cupe ale caselor, sau ca Ochi-de-soim sunt cei mai buni pe teren cand ajung vrajitori, etc. Ai dreptate, Tora. Nu poti selecta o Casa si imediat sa spui: "daa, ea este cea mai buna!" Deoarece, pentru a face aceasta selectie ai nevoie de lucruri pe care le au respectivele in comun. Cum fiecare casa este diferita ( aflate uneori la polul opus una de alta ) indeosebi atunci cand este vorba de calitati si defecte, pare imposibil. O astfel de sarcina ar trebui data unui om obiectiv ( note:am mai mentionat asta in primul post ), dar chiar si el ar putea da gres. O alta metoda ar fi jocurile de Vajthat. Dar ne izbim de o alta problema...Toate casele au castigat relativ acelasi numar de jocuri. Deci, competitiile nu mai pot fi un mijloc de a determina problema pusa inca de la inceput. Deci, ne vedem nevoiti sa ne retragem incet-incet cand vine vorba de comparatii. Quote:Nu am spus ca Viperinii nu au calitati; m'am referit in special la faptul ca prezinta mai multe insusiri negative fata de celelalte case. Pentru ca daca ajungi sa compari un Astropuf, de exemplu, cu un Viperin, e clar ca cel din urma prezinta mai multe lucruri rele trecute in istoricul propriei personalitati. Intradevar, nimeni nu i-a oprit sa aleaga cea de-a doua optiune. Insa, uneori, oamenii tin cont de faptul ca 'in tabara cealalta' pot intalni vechi "dusmani" din copilarie..( sau din alta perioada a vietii respectivului ). Si prefera sa treaca de partea raului decat sa ajunga in mainile lor. Caci, pana la urma, este vorba si de orgoliu. Nu poti obliga o persoana sa aleaga un anumit lucru, daca ea considera ca este 'mai bine asa'. Si la urma urmei, nici in Ordinul Phoenix nu esti suta la suta in siguranta. E vorba de o armata mult mai mare, cu care te vezi nevoit sa lupti o viata intreaga. Un lucru stresant, ales de oameni fiindca stiu ca odata si odata tot vor murii si nu vor putea intemeia o familie. ( de ex. familia Potter care facea parte, de asemeni, din ordin , sau Sirius, Lupin si Tonks, etc. in comparatie cu Lucius si familia Reacredinta care a ramas pana la final ). ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Dezbatere elevi (V) | Isabella River | 4 | 2,243 |
27 Oct 2012, 21:17 Last Post: Isabella River |
|
Dezbatere Adulti (V) | Isabella River | 0 | 1,371 |
26 Oct 2012, 19:36 Last Post: Isabella River |
|
Dezbatere elevi (IV) - Partea B | Isabella River | 19 | 4,118 |