Ratacirea...
|
26 Dec 2011, 14:02
|||
|
|||
O durea ingrozitor de tare fata , ca si cum , cineva i-ar fi luat pielea si carnea , ramanand numai osul din obrazul ei . -Ce bine ar fi sa scapi de acel obraz , ca prea mult iti mai araati chipul tau gingas si te consideri prea matura ca sa mai vorbesti cu noi - .. - Ai grija ce faci Eliza si cum vorbesti , ca toate ti se vor intoarce si vor fi cu mult mai rau si in acel moment o sa plangi si ai sa regreti enorm - - De ce trebuie sa te comporti astfel ? Noi te-am invatat tot ce e bine iar tu dai cu piciorul - Replicile parintilor ei treceau prin mintea viperinei , cu tonuri ridicate sau scazute , fiecare vibratie devenind un cutremur pentru fata . Ura sa le mai auda vocea , ura sa le mai dea dreptate , desi stia ca o facea numai din sila . Stia prea bine ce e fals sau adevarat si numai de discutiile cu parintii acesteia nu avea chef . De ce trebuiau sa isi faca aparitia exact in momentele nepotrivite . De ce mai tot timpul ,cand gaseau ocazia , trebuia sa ii distraga atentia si sa ii faca mii de observatii , toate fiind din ce in ce mai sacaitoare ? De ce nu o puteau lasa in pace ?
Dar disparuse . Disparuse , incet incet , acel tremur , si cu atat mai mult , replicile usturatoare ale parintilor . Oftase prelung si deschisese ochii , privind direct in cei violeti ai lui Claire care pareau ingrijoratori . Schitase un zambet slab , prefacut , si se ridicase , spriijindu-se pe un umar "I'm oki Cly . Stai calma ,"murmurase viperina , privind in jurul ei , incet , rotindu-si ochii in toate partile . Acelasi peisaj trist , acelasi miros incarcat de sange si de carbon . Se ridicase imediat in picioare , clatinandu-se putin pe o parte si pe alta , si spusese pe un ton plictisit si obosit . "Meh, nu stiu ce parere aveti voi , dar eu una , am zburat la scoala . Locul acesta imi face greata si nu am chef sa mai zabovesc mult pe aici . Voi cum faceti ? " "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|