Thread Closed 
Dezbatere elevi (III) Partea B
25 Feb 2012, 23:40 (This post was last modified: 25 Feb 2012, 23:43 by Isolde du Maurier.)
(25 Feb 2012, 21:11)Isabella River Wrote:

• Romanele Harry potter pot fi considerate si romane "de formare" - numit in literatura romana si "bildugsroman" - deoarece ne prezinta nu intreaga viata a unor personaje, dar modul in care ei cresc, isi schimba modul de gandire, devin adulti - ma rog, vrajitori adulti.

• Asa cum a spus si Isa, si asa cum vroiam sa spun si eu, aceste romane sunt 'de formare', pentru ca aproape toate personajele se schimba, evolueaza, se maturizeaza. Si nu numai personajele principale, si cele secundare. Ganditi-va la Neville, de exemplu, care, daca la inceput era un aiurit, in final ne-a demonstrat inteligenta, curajul si capacitatea sa.
    Harry, fiind personajul principal, a evoluat cel mai mult, chiar daca nu se vede prea mult, pentur ca el a fost deja inzestrat cu anumite calitati si defecte, pe care si le-a dezvoltat. Ne-a aratat de la inceput onestitatea si curajul sau, si dorinta lui ca totul sa fie drept. Nu a vrut Piatra Filozofala pentru el, a infruntat orice pericol pentru prietenii sai, si chiar pentru persoane pe care nu le cunostea [de exemplu, sora lui Fleur]. A vrut sa se razbune pe Voldemort pentru ce ii facuse parintilor sai, insa chiar era setea de razbunare? Nu cumva vroia mai mult? Poate ca la inceput doar dorea sa-si razbune parintii, insa, pe masura ce a vazut crimele de care era capabil, scopurile sale au fost mai nobile, si anume de a salva lumea vrajitoreasca.
    Pe de alta parte, gandindu-ma la Ron, imi dau seama ca el nu s-a schimbat intr-o masura foarte mare. Asa e, a devenit mai curajos, mai capabil de sacrificii si mai matur, insa pe de alta parte, tot a ramas cu un fel de paranoia. In volumul 4, el era invidios pe Harry pentur faima sa, iar in 7, era gelos pe el, crezand ca i-o lua pe Hermione. Asta m-a facut mereu sa ma intreb de ce nu discuta cu prietenul sau daca avea o problema?
    Ma rog, riscand sa ma abat de la subiect cu filozofiile mele, trecem mai departe. Daca ma gandesc la Draco, imi dau seama ca el nu s-a schimbat prea mult, a ramas acelasi egoist si las. Ne-a demonstrat totusi ca nu e capabil de crima [corectati-ma daca ma insel, nu mai tin bine minte], si se vede clar opiniile si parerile sale au ramas neschimbate.
    Toate obstacolele pe care le-au avut cei trei [Harry, Ron si Hermione] de infruntat i-au facut mai puternici, mai maturi, si mult mai curajosi.
    Ma rog, o sa mai revin cu alte idei, acum am uitat ce vroiam sa spun...

@Ivy, Neville nu l-a ajutat pe Harry, ci Dobby. Cel putin, in carte spiridusul e cel care i-a dat Algebranhiile

THE GIRL WHO WALKS ON F I R E AND DOESN'T GET B U R N
[Image: tumblr_maf5wkxkE31qa7gyjo4_250.gif] [Image: tumblr_maf5wkxkE31qa7gyjo3_250.gif]
what is DEAD may never die, but RISES again, harder and stronger
Find all posts by this user
Thread Closed 

Messages In This Thread
RE: Dezbatere elevi (III) Partea B - by Isolde du Maurier - 25 Feb 2012, 23:40

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Dezbatere elevi (V) Isabella River 4 2,241 27 Oct 2012, 21:17
Last Post: Isabella River
  Dezbatere Adulti (V) Isabella River 0 1,370 26 Oct 2012, 19:36
Last Post: Isabella River
  Dezbatere elevi (IV) - Partea B Isabella River 19 4,095 30 Apr 2012, 15:00