|
Dezbatere elevi (III) Partea B
|
26 Feb 2012, 00:06
|
|
Isabella River
|
RP Posts: 1180
Casa: Viperini
Galeoni: 2430
Slujba: Profesor "Farmece"
|
|
- Desigur ca si personajele secundare evolueaza odata cu cele principale - trecerea timpului nu ocoleste pe nimeni si J. K. a avut grija sa introduca pasaje prin care noi toti sa ne dam seama ca personajele au crescut, si-au schimbat modul de gandire - dar asa cum am spus, multe si-au pastrat calitatile pentru care noi ii admiram inca de la prima carte, iar altii, precum Neville, s-au schimbat in bine, au capatat mai multa incredere in sine.
Mi-ar placea sa spun cate ceva despre Severus Snape. 
El ne-a fost prezentat inca de la inceput ca fiind "profesorul rau" de care se temeau marea majoritate a elevilor - stiti teroare descrisa de Harry atunci cand venea vorba de ora de Potiuni sau de profesorul de Potiuni.
Cred ca toti ne-am format o parere foarte proasta despre Snape de la inceput.
Un alt motiv pentru care acesta parea sa fie personajul rau este ca mereu dadea impresia ca este de partea Devoratorilor Mortii si devotat Lorudlui Intunericului. Increderea oarba a lui Dumbledore in Snape era mereu pusa la indoiala de catre Harry.
Ideea este ca Snape apare ca tipul cel rau si pentru ca il critica mereu pe Harry si mai ales, pe tatal sau, James Potter - dar abia mai tarziu aflam motivul pentru care Snape face acest lucru si ii poarta mereu ranchiuna baiatului cu cicatrice in forma de fulger - si aici ma refer la iubirea dintre el si mama lui Harry, Lily Evans, iubire care se stinsese cu mult timp in urma [dar nu ma bag in acest subiect pentru ca nu asta e tema noastra ].
Eu consider ca evolutia lui Snape consta defapt in doua fapte care ne-au aratat tarziu, abia prin vol. 6 - vol. 7, ca el totusi nu era personajul rau.
Prima si cea mai importanta: cand Snape si-a trimis Patronusul, o caprioara, pentru a-i arata lui Harry unde este Sabia lui Godric Cercetas de care acesta avea nevoie.
A doua: in momentul in care Snape era pe moarte, i-a inmanat lui Harry amintirile - stiti voi, firicelul acela argintiu, ca am si uitat cum se cheama O_O =))))) - pe care baiatul le-a luat si le-a vazut cu ajutorul Pensivului. A fost un pas urias in evolutia acestui personaj.
Nu stiu daca autoarea a planuit acest portret pentru Snape de la inceput sau a decis ca totul sa se schimbe brusc. Desi la cat de bine au fost realizate toate personajele si toata povestea, ma indoiesc profund ca aceste detalii au fost lasate la voia intamplarii si aceste decizii au fost luase asa, fara a fi gandite inainte.
You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
|
|
Messages In This Thread |
RE: Dezbatere elevi (III) Partea B - by Isabella River - 26 Feb 2012, 00:06
|
Possibly Related Threads… |
Thread |
Author |
Replies |
Views |