Thread Closed 
Dezbatere elevi (IV) - Partea A
29 Apr 2012, 22:14 (This post was last modified: 29 Apr 2012, 22:23 by Isabella River.)
  • Hmm. Si eu sunt de parere ca tocmai pentru ca aceasta iubire a fost una.. "imposibila", daca pot spune asa, noua ni se pare una interesanta si ne atrage oarecum. Si acum sa fim seriosi, in ultima vreme, oamenii se asteapta mereu la finaluri fericite, iar tragediile spre exemplu sau iubirile care de obicei nu sunt impartasite sau finalurile astea nu neaparat fericite, dar interesante intr-un fel sau altul, ne captiveaza atentia intr-un nivel ceva mai mare. E ceva ce iti ramane in minte si daca esti genul mai sensibil - cum o iau eu razna mereu cand vad un film care chiar imi place T_T - simti ca te poti pune in locul personajelor si ti se pare ceva de neimaginat ceea ce simt ele.
    In fine, deviez de la subiect.

Mie una mi-ar fi greu sa ii vad pe Severus si pe Lily, in loc de James si Lily. In primul rand, nu ar mai fi fost acelasi Harry (asta daca ar mai fi fost, evident =]]]]]) - James (trecand peste faptul ca Severus il descrie nu prea frumos, cand acesta era inca elev la Hogwarts) este diferit de Severus, intr-un fel.. bun. James si Lily erau la fel, semanau foarte mult la caracter - in schimb Severus si Lily.. ei bine, ei erau diferiti la anumite aspecte.

Lui Snape i se potriveste foarte bine titlul de profesor de Potiuni, genul de tip ceva mai dur - pana si faptul ca Snape a fost la Viperini si James la Cercetasi spune multe despre contrastul dintre cei doi.
    In plus, noi nu am putea sa il vedem pe el in locul lui James pentru ca in primele carti tot ce face este sa arate ca il dispretuieste pe Harry (motivele erau evidente, unul dintre cele mai importante si precizat de el a fost ca "seamana prea mult cu tatal lui"), chiar daca poate se dovedeste in cele din urma ca nu este asa si ca il proteja in tot acest timp.

Ca sa nu mai vorbim ca Severus era Devorator al Mortii si, asa cum a spus si Luciana, nu cred ca ar mai fi fost de partea binelui in final, daca nu exista iubirea lui pentru Lily - ceva de admirat totusi, deoarece aceasta nu a murit odata cu Lily, ci a persistat chiar si peste ani. Acest lucru il admir, daca e sa fiu sincera.
    In momentul in care iubirea vietii lui a murit, Severus nu i-a putut ierta pe James (desi era decedat, omorat de Voldemort) sau pe Dumbledore ca nu au facut nimic sa o salveze - motiv pentru care cred ca Snape nu i-a fost vreodata loial in totalitate lui Voldemort.

You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
Visit this user's website Find all posts by this user
Thread Closed 

Messages In This Thread
RE: Dezbatere elevi (IV) - Partea A - by Isabella River - 29 Apr 2012, 22:14

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Dezbatere elevi (V) Isabella River 4 2,242 27 Oct 2012, 21:17
Last Post: Isabella River
  Dezbatere Adulti (V) Isabella River 0 1,371 26 Oct 2012, 19:36
Last Post: Isabella River