|
Dezbatere elevi (IV) - Partea A
|
30 Apr 2012, 10:29
|
|
Lexie Stryder
|
RP Posts: 1225
Casa: Viperini
Galeoni: 2780
Animal: Sarpe veninos - "Severus"
Slujba: Profesor "Potiuni"
|
|
- Nici eu nu il consider neaparat pe Snape o exceptie. Cred ca orice om care nu a iubit vreodata este incomplet. In carti nu ne spune niciodata ca viperinii nu erau capabili de iubire, ci doar ca Voldemort nu iubise niciodata. Ma rog, asta e alta poveste.
Ca si Desiree, nu il consider pe Snape un personaj negativ. A iubit-o pe Lily. A fost ceva adevarat pentru el, chiar daca aceasta nu i-a intors dragostea in modul in care el o astepta. Nu cred ca scopul a fost ca Snape sa fie compatimit, sau sa ne fie mila de el si sa spunem: ah, totusi era bun daca a iubit-o pe Lily, mnah. I mean ceea ce a facut el e cu adevarat de admirat. Nu numai faptul ca a luat partea binelui, ci a incercat sa ii protejeze fiul lui Evas. Sa il tina in viata pentru ea, pentru sacrificiul pe care ea l-a facut pentru a-l salva. Eu asa vad lucrurile.
Ei bine, da, Lily nu i-a intors niciodata acea iubire. Desi nu cred ca a stat cu el, ca a strans o prietenie cu el numai pentru ca era curioasa in ceea ce priveste magia sau pentru ca Snape era ca si ea, un vrajitor. Daca ar fi fost asa, ar fi fost o chestiune de luni, nu ani pana cand relatia lor sa se raceasca, sau sa o ia fiecare pe alte cai. Parerea mea e ca, daca Snape nu ar fi ales Magia Neagra, ar fi fost prieteni in continuare. Nu mai mult decat prieteni. Pentru ca Lily deja se indragostea de james, si e clar ca cei doi erau suflete-pereche. Deci Snape oricum ar fi fost dat la o parte din viata amoroasa a lui Lily. Nu din cauza lui James, ci din cauza fetei.
La urma urmei, cu siguranta ura aceea pe care Snape o simtea pentru James se dadtora si faptului ca el ramase cu Lily. Asta e gresit dupa parerea mea. Lily a ales, lily a vrut sa isi intemeieze o familie cu James. Lily l-a ales pe James. Si Snape i-a respectat decizia, din cate ne spune in carte. Nu spune nicaieri ca Snape a dat buzna in casa lor ca sa o ia pe Lily sau ca a incercat sa o influenteze intr-un fel. La urma urmei, el voia ca ea sa il aleaga pe el. Nu voia ca el sa o oblige sa il aleaga (sper ca se intelege ce am spus :]])
Ce stiu e sigur e ca iubirea dintre James si Lily a fost la fel de reala ca si iubirea lui Snape pentru Lily.
“there are as many loves as there are hearts”
![[Image: bbV7qkY.gif]](http://i.imgur.com/bbV7qkY.gif)
* “All happy families resemble one another, but each unhappy family is unhappy in its own way. ”
* “Respect was invented to cover the empty place where love should be.”
* “He stepped down, trying not to look long at her, as if she were the sun, yet he saw her, like the sun,
even without looking.”
|
|
Messages In This Thread |
RE: Dezbatere elevi (IV) - Partea A - by Lexie Stryder - 30 Apr 2012, 10:29
|
Possibly Related Threads… |
Thread |
Author |
Replies |
Views |
Last Post |