Calatorie in oceanul trecutului(Concurs RPG)
|
04 May 2009, 20:51
|||
|
|||
Razele soarelui inrau nestingherite in incapere ajungand pe fata astropufei.Uitase sa inchida fereastra noaptea trecuta,iar acum soarele isi facea loc pe fata ei.Nervoasa,se ridica din pat si se duse la fereasta.Frumusetea peisajului,parca rupt din paradis,o izbi brusc.Hermione ramase uimita de frumusetea peisajului care se intindea semet in fata ei.Aerul era caldut,ca de primavara.Pasarelele cantau vesele pe crengile copacilor din Padurea Interzisa.Lacul domina intreaga imagine.Totul parea un tablou in care totate prindeau viata.Toata furia Hermionei se risipi in aerul caldut.Somnul,inca ne facut,se risipi si el asemenea unei pulbere de praf dusa de o adiere inocenta.Hermione ramasese nemiscata,absorbita de frumusetea acelui tablou.Fata statu atat de mult in fata ferestrei,incat pierdu notiunea timpului.Deodata auzi fosnind ceva in patul de alaturi.Se intoarse,putin suparata ca ceva ii distra privirea de la peisaj,si observa ca Sarah se trezi.Atunci isi dadu seama ca este timpul sa se imbrace,sa se spele,sa isi faca ghiozdanul si sa coboare in Sala Mare pentru a-si lua micul dejun.
Hermione cobora vesela scarile.Frumusetea peisajului o facu sa uite de intamplarile petrecut cu o seara inainte in biroul lui McGonagall.Credea ca nimic nu o mai putea supara atat.Era atat de fericita si de visatoare,incat se impiedica pe scari.Din fericire,Sarah o prinse inainte ca fata sa cada pe scari. "Hermione,ce s-a intamplat?"intreba aceasta ingrijorata. "Nimic.Sunt doar fericita.Nu iti este foame?"spuse Hermione zambind. "Ba da..." Astropufa reusi sa isi manance si ultima bucata de clatita cu cirese si sa isi bea si ultima gura de suc de portocale.Simtea ca explodeaza,dar nu avea timp se stea si sa se planga.Isi lua cartea de Potiuni si incepu sa citeasca lectia care urma si o lectie in urma.Deodata o pasare-bilet ateriza pe carte.Hermione o deschise si citi: "Ce absorbita esti de lectura.Imi pare rau pentru aseara!Trebuie sa iti spun ceva!Te astept afara din Marea Sala!" Hermione recunoscu scrisul lui Mary,asa ca isi baga cartea in geanta,apoi iesi cu biletul in mana.Hermione o gasi pe Mary langa usa de la intrare.Zambi si se apropie. "Chiar sunt prinsa in lectura.Ce doreai sa imi spui?" "I-am vazut aseara pe Lily si pe Snape langa lac.Lily l-a sarutat pe Snape pe obraz,iar acesta a fugit in castel.Chiar tine mult la el,atunci...de ce s-a maritat cu James?"explica Mary. "Pai...tine la Snape ca la un prieten,dar nu a spus ca il iubeste...adica....poate chiar il iubeste,asa ca..de ce s-a maritat cu James?"incerca Hermione sa rezolve enigma,fara succes insa. Mary dori sa mai adauge ceva,dar tocmai atunci suna clopotelul,iar fetele fura nevoite sa plece la ore. Hermione se plimba pe malul lacul,cu gandurile departe.Se gandea la cate lucruri ar fi facut daca ajungea in acest trecut mult prea indepartat pentru ea. Aceasta plimbare ii aminti de peisajul vazut dimineata.Nu stia cum sau de ce,dar simtise ceva ciudat cand il vazu,parca zbura intr-un loc departat,intr-un timp departe de al ei,departe de cel in care se afla.Avea o fereastra,asa ca se hotara sa o pretreaca pe malul lacului. In timp ce statea si se uita,Mary aparu deodata langa ea,speriind-o pe fata. "Mary,te rog,data viitoare sa ma anunti cand te apropii!Eu ma sperii foarte usor."spuse Hermione usurata. "Scuze!Ce faci aici?Eu am acum o fereastra si ma gandeam sa caut medalionul."spuse Mary,usor nervoasa. "Si eu am o fereastra,asa ca il vom cauta impreuna.Dar nu putem pleca acum,deoarece vom trezi suspiciuni."spuse Hermione plina de intelepciune. Mary o aproba,apoi se aseza pe malul lacului,uitandu-se spre lac.Hermione facu si ea la fel,asezandu-se langa Mary. Stateau in liniste.Deodata Mary vorbi,iar tonul fetei o intrista pe Hermione: "Stii,stand aici si privind acest peisaj ma gandesc ca totul nu a fost decat un vis urat.Ca daca voi deschide ochii voi fi tot pe malul acestui lac,care a stat aici nemiscat timp de mii de ani,dar voi fi in prezentul nostru.In timpul in care ar trebui sa fim.Nu stiu cum putem trai aici...parintii nostrii nici macar nu s-au nascut,sau sunt foarte mici." Fetele mergeau pe culor in cautarea medalionului.Intrau din clasa in clasa,acolo unde nu auzeau fosnete sau voci.Cautarea fusese in zadar.In timp ce alergau pe culoar,deodata auzira niste voci ce pareau a se certa.Cele doua prietene se ascunsera dupa o perdea grea,rosi si de catifea,ascultand: "Cum poti spune una ca asta?Eu tin foarte mult la tine si la imi pasa de ceea ce ti se petrece,dar nu sunt de acord cu alaturarea lui Voldemort." "De cand imi trebuie parerea ta?Esti o ipocrita.In fata mea imi spui ca tii la mine,iar pe la spate ma barfesti cu James si ceilalti.Cercetasa proasta!" "Te urasc,Snape!Daca imi mai iesi in cale,jur ca folosesc ultimul blestem de neiertat." Fetele ramasesera uimite de ceea ce auzisera.Cum a putut Snape sa spuna una ca asta?Doar Lily tinea sincer la el.Feele,insa nu putura sa intervina,astfel ca vazura silueta lui Lily fugind,cu lacrimile ramanandu-i un urma. Fetele isi continuara calatoria,alergand pe culoar.Deodata Snape le iesi in cale.Fetele se oprira ramanand blocate.Nu stiau ce sa faca. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|