Prima lectie- Baghetele
18 Jan 2010, 22:56
Era prima mea lectie pe care aveam sa o predu. Bineinteles ca aveam emotii dar doar nu o sa dezamagesc pe domnul Director Dumbledore numai pentru cateva emotii. Ma scol ca deobicei, la 6:30 si incep sa ma pregatesc. Imi pieptan parul scurt si ma imbrac. Apoi pregatesc cateva pergamente pentru a le arata elevilor mei care urmau sa vina. La ora 7:30 ma indrept spre sala unde urma sa predau. Nu era asa de curata, dar bineinteles ca printr-o simpla vraja puteam face obiectele necesare sa apara. Intai curat clasa si pun cateva perdele portocalii. Apoi, apar cateva banci de o culoare tot portocalie. Dupa ce asez si catedra( portocalie ) pun si un dulap(portocaliu ) aproape de catedra ca sa pot scoate cele necesare pentru desfasurarea orelor.
Hainele mele de culoarea portocalie( ) se asortau cu decorul.Ma indrept spre geam si ma uit afara. Mereu imi place sa ma uit pe geam.
Dar starea mea melancolica fu spulberata de venirea catorva elevi.
"Buna ziua!" ii salut eu.
Dupa ce sala aproape se umplu, am zambit fericita si m-am prezentat.
"Ma numesc June Emma Ginston si voi fi noua voastra profesoara de Istoria magiei. Sper ca orele sa se desfasoare destul de bine, si voi sa va simtiti bine. Sunt sigura ca o sa ne intelegem!"Apoi am inceput sa predau:
"Astazi, as vrea sa discutam despre baghete, dar si despre magia dinaintea apritiei baghetelor." spuse June si pe tabla aparu lectia in sine.

Baghetele si magia folosita dinaintea aparitiei lor

Dupa cateva descoperiri facute de arhomagicieni( magicieni specializati in arheologia magica) se pare ca baghetele au aparut in jurul anului 500 i. Hr. Pana atunci se presupune ca au fost folosite alte obiecte cu o anumite incarcare magica( de exemplu pietrele erau ridicate cu rostirea unor cuvinte magice si erau utilizate in diverse cazuri). In jurul anilor 500 (i.Hr) s-a descoperit ca, daca se utiliza lemnul, incarcarea magica era mult mai mare decat a altor obiecte si era de altfel mult mai convenabil de utilizat. Primele baghete folosite se pare ca erau ramuri rupte de la copaci in forma lor naturala, insa datorita unei forme nu foarte clara, magia se risipea destul de repede. Prima bagheta asemanatoarea cu a noastra a aparut in jurul anului 100(d.Hr). A fost creata de Albus Alsbetru, dupa care a devenit renumit pentru baghetele sale( chiar Ludovic al XII-a avea o bagheta confectionata de catre el).

Poate cineva sa imi precizeze cel putin inca un om important care avea o bagheta confectionata de Albus Alsbestru?

Va rog nu scrieti replicile personajului meu
Find all posts by this user

Messages In This Thread
Prima lectie- Baghetele - by Jenny Spring - 18 Jan 2010, 22:56
Re: Prima lectie- Baghetele - by Ginny Malfoy - 18 Jan 2010, 23:35
Re: Prima lectie- Baghetele - by Kasumi Mikoto - 19 Jan 2010, 17:43
Re: Prima lectie- Baghetele - by Jenny Spring - 19 Jan 2010, 21:55
Re: Prima lectie- Baghetele - by Jenny Spring - 20 Jan 2010, 22:14
Re: Prima lectie- Baghetele - by Kasumi Mikoto - 21 Jan 2010, 22:25
Re: Prima lectie- Baghetele - by Jenny Spring - 22 Jan 2010, 08:47
Re: Prima lectie- Baghetele - by Jenny Spring - 31 Jan 2010, 11:47
Re: Prima lectie- Baghetele - by Jenny Spring - 05 Apr 2010, 14:56