Pofta de briose..la miezul noptii
|
05 Apr 2010, 17:14
|||
|
|||
" - Nu-mi vine sa cred!! Cum se poate asa ceva??! Dar asta e..." exclama Rose ramanand uimita.
" - Ce?? Ce e?" intreba disperata Bell sperand ca era o cale de iesire. " - Veniti sa vedeti!! Asta e!!" Ceilalti trei prieteni se apropiara de tablou si il privira cu atentie. " - De ce imi pare ata de cunoscuta acesta fata?" intreba Bell ramanand pe ganduri un timp... " - Da, si eu o cunosc! " zise Stefan. " - Este Doamna Han...Ea e sunt sigura..." spuse Rose uitandu-se in continuare socata la tablou. " - Daa, ea e." exclamara Bell si Stefan. " - Imi spune si mie careva cine e Doamna Han???" intreba nedumerita Isa. " - Pai Doamna Han este un personaj din Dae Jang Geum - Giuvaerul Palatului, un serial coreean pe care sora mea il urmarea si dupa care era inebunita." " - De fapt nu este doar un personaj, chiar a existat in realitate." zise Stefan aducandu-si aminte. " - Exact, acel serial a fost facut dupa istoria Coreei de Sud. Lady Han Baek-Young a fost Prima Doamna de la Bucataria Regala si totdeodata a fost prietena cea mai buna a mamei lui Jang-Geum." termina Rose incercand sa descopere misterul. " - Dar cine e Jang-Geum?" intreba Isabella mirata... " - Jang-Geum este un alt personaj din acel serial." raspunse Bell. " - Jang-Geum a fost ucenica lui Doamna Han la Bucataria Regala, apoi dupa ce aceasta a murit, a studiat medicina pe insula Jeju. Astfel a-s intors la palat si a devenit prima femeie-medic a regelui, ramanand in istoria Coreei de Sud sub rangul de Dae Jang Geum (Marea Jang Geum)." isi completa Rose sora. " - Dar din cate stiu eu" aduga Stefan" Doamna Han nu detinea puteri magice. Cum a ajuns portretul ei in castel??" " - Asta ma intrebam si eu. Nu vad legatura. Dar oricum, cred ca am o idee unde ar putea fi iesirea." " - Unde??" strigara cei trei cercetasi in cor... " - Pai, poate ca acest tablou nu se afla aici din simpla coincidenta. Eu cred ca asta e iesirea. Doamna Han a fost pentru o perioada de timp Prima Doamna la Bucataria Regala. Eu cred ca dupa acest portret este bucataria." incheie Rose lasandu-i pe ceilalti pe ganduri... " - Ce mai asteptam?? " intreba Bell... " - Da, haideti sa verificam!" adauga si Stefan. Cei patru prieteni incepura sa traga de portret si sper uimirea lor acesta se dadu la o parte. " - Am gasit-o !! Suntem salvati!!" Intrara intr-o incapere luminoasa invaluita in forfotul oalelor si al spiridusilor pregatind mancarea. Ajunsesera in bucatarie. Cum pasira inauntru in fata li se infatisa Dobby, spiridusul de casa. " - Domnisoarelor Evans, domnisoara Swan si domnisorule Wandcore, Dobby incantat de vizita!! Ce va aduce pe aici?" intreba Dobby facand o plecaciune in fata oaspetilor. " - Buna, Dobby! " spuse Stefan " noi am nimerit din greseala aici. Am venit prin acel portret." Stefan se intoarse si arata cu degetul portretul respectiv si mai mare ii fu uimirea cand vazu alta figura. " - Aa, Rose..." spuse el nesigur" aia nu e cumva Jang-Geum?" Fata se intoarse brusc si privi spre portret. Stefan avea dreptate. Era o fata tanara, in jur de vreo 20 de ani, cu fata palida, cu genele scurte, imbracata in straie rosii din matase. Parul il avea impletit si strans la spate intr-o coada, legata cu o panglica tot de matase rosie. Era chiar Jang-Geum!! " - Voi cunoasteti Jang-Geum??" intreba Dobby uimit... La aceasta intrebare Rose ramase socata si se intoarse spre spiridus. " - Da, Dobby. Nu am intalnit-o niciodata deoarece a trait acum foarte multi ani, dar ii cunosc viata si caracterul. Dobby, tu de unde o cunosti?" intreba incruntata Rose. " - Dobby cunoscut Jang-Geum in Coreea de Sud. Dobby si Jang-Geum fost prieteni buni." " - Wow...stai putin, Dobby" il intrerupse Bell" cum adica ai cunoscut-o?? Ai fost in Coreea de Sud?" " - Dobby fost acolo. Dobby calatorit in toata lumea inainte devenit spiridus la familia Reacredinta." " - Dar, Dobby, daca o cunosti pe Jang-Geum, atunci o cunosti si pe Doamna Han!" exclama Isa spre uimirea tuturor... " - Da, Dobby cunoscut Doamna Han. Doamna Han cealalta parte tablou. Doamna Han femeie buna la suflet, care ajutat Dobby multe ori. Dobby parut rau cand Doamna Han murit." " - Dar, Dobby, eu nu inteleg un lucru..." sopti Rose... " - Dobby ajuta. Spune domnisoara Evans." " - Jang-Geum si Doamna Han nu erau vrajitoare, nu?" " - Nu. Ele nu avut puteri magice. Ele descurcat singure." spuse Dobby cu tristete. " - Atunci cum de portretele lor sunt la Hogwarts??" zise Bell ghicindu-i gandurile lui Rose. " - Jang-Geum si Doamna Han salvat viata Dobby. Asa ca Dobby rugat Dumbledore adus tablou cu ele. Dumbledore acceptat si pus tablou aici, langa Dobby." " - Aha...deci datorita tie sunt aici portretele lor, nu??" " - Dobby vrut avut aproape langa el. Dobby fericit acum." Dupa ce ascultara toata povestea, celor patru copii li se facura foame. " - Dobby," zise Isa" ne-ai putea duce niste suc de dovleac si niste placinta??" " - Dobby aduce bucuros. Asteptati!" In scurt timp isi facura aparitia patru spiridusi purtand pe brate tavi cu tot felul de bunatati. Prietenii mancara, apoi hotarara sa mearga in turnul cercetasilor, cand... Rose Evans
Half-Blood ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Gustare la miezul noptii | Darkason Pain | 46 | 12,975 |
12 Sep 2011, 21:14 Last Post: Adnana Hale |
|
Bucatarul de la miezul noptii | John Romulus | 13 | 3,604 |
03 Sep 2011, 23:41 Last Post: Adnana Hale |
|