^ Lectia I - Potiunea Lucky Fire ^
28 Sep 2010, 22:10
“- In primul rand, domnisoara Meester, iti multumesc pentru completarile date la raspunsul meu. Ai facut o remarca foarte inteligenta. Cercetasii primesc 20 de puncte!”
Lucas se uita la fata zambindu-i si felicitand-o din priviri, apoi isi indrepta atentia spre elevul care se remarcase in mod special inca de la inceputul orei.
“ – Acum, domnule Enchanting, sunt chiar mandru sa vad ca am elevi atat de pasionati si interesati de aceasta materie. Si cand zic asta nu ma refer doar la tine, ci si la ceilalti care au dat raspunsuri si s-au afirmat. Ma bucur, totusi, ca stii despre calitatile pasarii Phoenix, in special despre puterea tamaduitoare. M-ai intrebat daca cenusa are si ea aceste caracteristici, si eu pot sa-ti spun ca da. Cenusa de Phoenix este o substanta foarte rara care are calitati vindecatoare, mai exact, poate sa absoarba otrava sau veninul din organism. Dupa cum bine stiti cu totii, in anul II, Harry Potter a fost muscat de catre baziliscul lui Tom Cruplud. Daca Fawks, pasarea Phoenix a profesorului Dumbledore, nu ar fi lacrimat pe rana lui Harry, acesta ar fi murit cu siguranta. Veninul unui asemenea animal se raspandeste incredibil de repede in organism, iar corpul cedeaza dupa ceva timp. Lacrima Phoenixului, nu numai ca a inchis rana, dar a si tras toata otrava din sangele baiatului. Astfel, si cenusa, presarata pe plaga, taietura pe unde a patruns otrava in organism, poate sa o absoarba si poate salva vieti. Acesta este un alt motiv pentru care cenusa de Phoenix este atat de cautata, dar atat de rara. Astropufii primesc si ei 20 de puncte pentru istetimea domnului Enchanting! Acum va rog sa continuati sa va ganditi la diferentele dintre cele doua prafuri..."

The things of life are most valuable - Love, self-confidence & friends.
Find all posts by this user

Messages In This Thread
Re: ^ Lectia I - Potiunea Lucky Fire ^ - by Lucas Jade - 28 Sep 2010, 22:10