^ Lectia I - Potiunea Lucky Fire ^
17 Oct 2010, 21:20
Lucas o privi pe Luna multumit de interesul acesteia pentru ora apoi ii raspunse:
" - Exista mai multe diferente intre cele doua potiuni, mai ales din punctul de vedere al ingredientelor adaugate. Nu are rost sa-ti raspund la intrebare acum, dar iti promit ca dupa ce voi preda si Felix Felicis voi face si o comparatie intre cele doua potiuni. Oricum, iti apreciez interesul, asa ca Astropufii primesc 20 de puncte."
Profesorul continua sa urmareasca munca elevilor sai pana ajunse in dreptul lui Slin. Observa ca avea o intrebare si il numi sa o puna.
" - Daca potiunea nu este inbuteliata in eprubeta si va fi pusa intr-un pocal...si lasata ceva vreme ...la aer isi va pierde din din calitatile sale...deoarece apa de ploaie in timp isi pierde din calitati...datorita aerului...asta ar avea efect si asupra potiuni?"
" - Interesanta intrebare, domnule Enchanting, dar cred ca daca o vei studia mai bine vei descoperi ca ai dat si raspunsul. Ai dreptate. Calitatile apei de ploaie se pierd daca este lasata ceva vreme la aer. Acelasi lucru se va intampla si in cazul licorii. Apa de ploaie nefacandu-si efectul, potiunea nu va avea acelasi rol si este posibil sa apara efecte adverse nedorite. Astropufii mai primesc 20 de puncte."
Luke ii raspunse baiatului apoi observa o alta mana ridicata in aer. O vazu pe Lily dornica sa afle mai multe despre efectele adverse ale potiunii asa ca ii spuse ceea ce stia si el.
" - Lucky Fire nu este o potiune foarte periculoasa, cred ca am mentionat asta la inceputul orei, si de aceea, efectele adverse vor fi mai reduse si nu vor crea mari probleme. La adaugarea in exces a unor ingrediente pot sa apara arsuri, mancarimi, zone de piele inrosita. De exemplu, in cazul in care se foloseste apa normala in locul celei de ploaie, pot aparea iritatii. Daca se adauga in potiune prea multe radacini de pitic, cu siguranta o sa intampinati caderea parului. Oricum efectele adverse se manifesta diferit de la organism la organism. De aceea, este indicat, sa ne straduim sa preparam potiunea exact dupa reteta. Pentru aceasta intrebare, Viperinii primesc 20 de puncte."
Ultima intrebare era adresata de o Cercetasa.
" - Ma scuzati domn profesor, dar am o intrebare. Ce se intampla daca punem prea mult[ sau prea putin, nu conteaza] lasam sa se strecoare si apoi consumam potiunea? Adica, ma refer, ce se intampla in momentul acela?"
" - Pai, dupa cum ai observat si in cazul tau, cand ai adaugat mai multe aripi dantelate, culoarea potiunii s-a schimbat, si fii sigura ca si efectul acesteia. Daca nu respecti intru-totul reteta de preparare, Lucky Fire nu-ti va aduce noroc si pot aparea chiar efecte adverse nedorite. Cat despre ce se poate intampla in momentul respectiv, ei bine, mirosul, culoarea, si chiar gustul se pot schimba. In cel mai rau caz, poate exploda si poate creea, astfel, alte probleme. spre ca te-am lamurit in aceasta privinta, domnisoara Rawkuro. Cercetasii primesc 20 de puncte."
Urma o scurta pauza in care clasa fu cufundata in liniste apoi, Luke, continua...
" - A, si sa nu uit. Domnisoara Rawkuro, data viitoare cand vrei sa ma intrebi ceva, ar fi bine sa ridici intai mana, si eventual sa stai jos."
Profesorul zambi apoi continua sa studieze prepararea potiunii de elevi.

The things of life are most valuable - Love, self-confidence & friends.
Find all posts by this user

Messages In This Thread
Re: ^ Lectia I - Potiunea Lucky Fire ^ - by Lucas Jade - 17 Oct 2010, 21:20