Lectia VI
|
22 Oct 2010, 23:28
(This post was last modified: 05 Jul 2011, 21:40 by Kennya Allen.)
|||
|
|||
Am intrat in clasa cu gandul ca imi voi tine promisiunea de ora trecuta de a preda despre superstitiile Incuiatilor. Am intrat lejer in clasa ,m-am asezat la catedra si cu niste miscari scurt de bagheta draperiile devenira mai luminoase,bancile stateau in ordin,praful disparuse iar pe jos era curat. Eram multumita de aspectul clasei. Speram ca elevilor sa le placa noua lectie .Elevii au sosit rand pe rand. Cativa erau prezenti,iar probabilca restul vor ajunge pe parcursul acestei ore. Speram sa nu intarzie nimeni prea mult.
Apoi cu un glas vioi am rostit: -Buna ziua,copii! Cei prezenti imi raspunsera apoi am inceput sa predau: ~Lectia VI~ Superstitiile Incuiatilor: Superstitiile Incuiatilor au origini din cele mai vechi timpuri. Este o perioada nedeterminata,dar de-a lungul timpului au ramas oarecum traditionale. Au trasaturi specifice feicarui grup social. Superstitia poate fi considerata o prejudecata care decurge din credinta in spirite rele sau bune,in vraj,in magie,in semne prevestitoare. Este mostenita prin viu grai. Acum cateva exemple de superstitii ar fi: -.daca te mananca nasul, anunta suparare. -.daca iti musti limba cand mananci, arata ca tocmai ai spus o minciuna -.daca ti se zbate ochiul drept, anunta curand o nastere in familie. Daca ti se zbate ochiul stang, anunta deces sau o mare dezamagire. Dupa cum ati observat acestea sunt cateva superstitii avand legatura cu partile corpului omenesc. Alte exemple de superstitii ale Incuiatilor ar fi urmatoarele: -ai noroc daca numele tau are 7 litere. -.ai ghinion daca numele tau are 13 litere. -aduce noroc sa pui numele copilului dupa o persoana in viata. -aduce ghinion sa-i pui copilului numele unei persoane moarte sau a unui copil mort. Superstiti care au legatura cu oglinzile: -Daca spargi o oglinda,din acel moment vei avea sapte ani de ghinion. -Aduce ghinion sa te uiti in oglinda la lumina lumanarilor -e semn de ghinion sa primesti cadou o oglinda. Cu umbrelele: -Daca asezi umbrela pe pat sau pe masa vei avea ghinion -e semn rau daca umbrela iti cade din mana pe podea -Daca deschizi umbrela in casa si o pui deasupra capului vei avea ghinion intreaga zi Cu animalele: -daca incei o pisica vei muri inecat -aduce noroc sa vezi o pisica alba cand mergi spre scoala -daca o pisica neagra se indreapta spre tine e semn de noroc, dar daca iti taie calea, ia norocul cu ea. -Aduce noroc sa fi urmarit pana acasa de un caine strain -un liliac vazut ziua e semn rau Cam atatea despre superstitii. Acum v-as ruga sa va notati intrebarile in legatura cu lectia: 1. Care vi se pare cea mai interesanta superstitie? 2. Ce superstitii ale Incuiatilor cunoasteti si voi?Puteti sa imi dati exemple? 3.Credeti in asemenea superstitii? ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|